Цитата

Інколи легше дев'ятьох з десятьох вбити, аніж тих дев'ятьох асемблеру навчити

Teens` Skills-Up: Емоційний інтелект та косплексне вирішення проблем

Опубліковано: 16:36 01.03.2023

В рамках роботи над проєктом “Teens` Skills-Up” для розвитку *м’яких навичок від **EducationUSA Запісочним А.М., завідувачем навчальної лабораторії “Кластер моделювання 3D Science” та практикуючим психологом Клименко Г.В., була проведена друга зустріч зі студентами ЗФККТ та школярами Запоріжжя.

Зустріч учасників Клубу Mental Engineers, що відбулася в рамках проєкту Teen`s Skills Up від EducationUSA, була спрямована на розвиток навичок емоційного інтелекту та комплексного вирішення проблем. Для цього учасники провели захід як в очному, так і в дистанційному форматі, що дало змогу залучити більше людей.

Під час заходу учасники отримали знання про емоційний інтелект, його роль у розвитку лідерських якостей, а також навчились визначати та розрізняти власні та чужі емоції. Також було проведено тренування технік самоаналізу для розвитку емоційного інтелекту, що допоможе учасникам краще розуміти свої емоції та реагувати на них адекватно.

Окрім того, учасники зустрічі вивчали комплексне вирішення проблем та його етапи, а також поняття ідеації. Для закріплення знань були проведені практики мозкового штурму, кластерингу, ментальних карт та скетчштормінгу.

Зустріч учасників Клубу Mental Engineers є важливим кроком у розвитку навичок емоційного інтелекту та комплексного вирішення проблем серед молоді. Працюючи над цими навичками, учасники можуть стати більш успішними та ефективними у своїй діяльності, а також покращити взаємини з оточуючими людьми.

 

Запрошуємо тебе до нашого Клубу! Скористайтеся цією формою для попередньої реєстрації або пиши на пошту!
 

*Що таке “м’які навички” та чому потрібно їх розвивати?
Згідно з доповіддю Всесвітнього економічного форуму "Майбутнє робочих місць", до 2020 року в десятку найкращих для роботодавців увійдуть м'які навички (soft skills):

  • Здатність вирішувати комплексні проблеми

  • Критичне мислення

  • Креативність

  • Навички управління людьми

  • Навички міжособистісного спілкування

  • Емоційний інтелект

  • Вміння робити висновки та приймати рішення

  • Клієнтоорієнтованість

  • Навички ведення переговорів

  • Здатність легко і швидко навчатися новому

Докладніше: https://jobs.innovecs.com/uk/blog/soft-skills-vazhlyvi-syogodni/

 

**EducationUSA є мережею Державного Департаменту США, що складається з понад 435 інформаційно-консультативних центрів для іноземних студентів у понад 175 країнах.

Мережа забезпечує промоцію вищої освіти у США серед студентів усього світу, пропонуючи точну, повну та актуальну інформацію про можливості навчання в акредитованих вищих навчальних закладах Сполучених Штатів Америки. Центри EducationUSA розташовані в посольствах та консульствах США, комісіях Фулбрайта, бінаціональних центрах та неурядових організаціях.

Щороку радники EducationUSA відповідають на мільйони запитів від іноземних студентів. Радники пропонують широке коло індивідуальних та віртуальних послуг для студентів та їхніх сімей на основі Your 5 Steps to U.S. Study — путівника по процесу вступу до американського вищого навчального закладу.

Запісочний А.М., завідувач навчальної лабораторії "Кластер моделювання 3D Science"