Цитата

Усім, що я знаю про викладання, я зобов'язаний поганим студентам.

Джон Холт

UGEN IT Career Challenge — перепустка до світу IT-технологій

UGEN IT Career Challenge
Опубліковано: 08:57 03.10.2022

Як відомо, «майбутнє починається сьогодні».  За ініціативою викладача Слободяник О.О.  в рамках вивчення дисципліни «Вступ до спеціальності» студенти групи ПМ 21-1 з 12 вересня по 21 вересня 2022 року взяли участь в UGEN IT Career Challenge. Цей проєкт розраховано для тих, хто має бажання розвиватися, вчитися новому і  мріє про кар’єру в ІТ.

Під час челенджу студенти мали змогу ознайомитися з наступними компаніями-учасницями:

3Share - спеціалізується на розробці 3D-сканерів та програмних рішень, за допомогою яких фахівці у сфері стоматології та слухопротезування мають змогу надавати більш якісні послуги широкому колу пацієнтів. Їх продукти – це високотехнологічні інноваційні сканери та програмні CAD-рішення, які суттєво поліпшують життя пацієнтів та лікарів-стоматологів у всьому світі.

Softserve - найбільша ІТ-компанія з українським корінням, входить до ТОП рейтингів роботодавців. Разом із Softserve можна розпочати кар’єру навіть без досвіду в ІТ.

Parimatch Tech – міжнародна продуктова компанія, яка розробляє та надає технологічні і маркетингові рішення для індустрії ігор та розваг.

Genesis – це компанія, яка разом із визначними підприємцями зі Східної Європи будує глобальні високотехнологічні бізнеси. Genesis є одним з найбільших паблішерів неігрових застосунків.

Readdle – продуктова ІТ-компанія, розробник додатків Documents, PDF Expert, Scanner Pro, Calendars, поштового клієнта Spark та B2B продукту Fluix. Продукти компанії, що допомагають людям і бізнесам бути більш продуктивними.

Appflame – продуктова ІТ-компанія. «Кожен із наших продуктів ламає правида гри у своїй категорії та змінює життя користувача на краще. Територіально знаходимося в Україні, реально – по всьому світу».

Виступи представників компаній були спрямовані на поглиблене знайомство студентів з ІТ - галуззю Украї­ни, на заохочення молоді до постійного пошуку сучасної науково обґрунтованої професійної інформації, до самовдосконалення.

Після кожного виступу між спікерами та учасниками заходу відбувався «зворотній зв’язок» — доповідач та студентська аудиторія мали змогу поспілкуватися з фахівцями, представники галузі, у свою чергу, ставили студентам питання та вносили конструктивні рекомендації щодо розглянутих молоддю тем.

У межах проєкту студенти взяли участь у сьомі воркшопах, виконали кейси від компаній та отримали  сертифікати.

Тож UGEN IT Career Challenge — це інформація для роздумів і корисний досвід для студентів.

По-перше, це майданчик, де студент може вступити в діалог з потенційним роботодавцем. По-друге, у майбутніх фахівців є можливість отримати актуальну інформацію про компанії, сучасні тенденції в практичній підготовці студентів і вимогах компаній до кандидата, про методи та особливості роботи в різних структурах.

Ми впевнені, що лише спільними зусиллями з роботодавцями можливо змотивувати студентів на здобуття нових знань і навиків, затребуваних на ринку праці, посилити їх інтерес до майбутньої професії через проходження таких проєктів та скоригувати навчальний процес відповідно до потреб роботодавців.

Хочу побажати всім студентам високих результатів у навчанні та успішної професійної реалізації. Пам’ятайте, наша професія потребує самовдосконалення протягом усього життя. Навчання в коледжі — це база, на яку рік за роком будуть накладатися нові знання. Якщо ви хочете досягти високих результатів у житті — навчайтеся.

БУДУЙМО КАР’ЄРУ РАЗОМ!

Слободяник О.О., викладач-методист