Цитата

Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися.

Бертран Рассел

Вебінар «ЯК РОЗВИВАТИСЯ В ІТ З КОМПАНІЄЮ FRESHCODE?»

Опубліковано: 19:39 14.01.2023

Переглянути в MS Sway

Навіть у непростих сучасних умовах студенти ВСП «Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій Національного університету «Запорізька політехніка» продовжують активно опановувати якісні знання, комунікувати з представниками провідних компаній, отримувати необхідний практичний досвід від стейкхолдерів, обговорювати особливості ведення бізнесу під час російської агресії.

12 січня 2023 року з ініціативи голови циклової комісії Слободяник О.О. та викладача спеціальних дисциплін Боровик Ю.А. студенти коледжу взяли участь в онлайн-вебінарі від ІТ-компанії Freshcode.

ІТ-галузь була однією з топових галузей української економіки. У 2021 році вона принесла нашій країні 4% ВВП. В умовах війни ця галузь є частиною економічного фронту, залишаючись єдиною працюючою майже в повному обсязі, до того ж експортною галуззю.

Спікери вебінару  розповіли майбутнім айтішникам про вплив воєнного стану  на працевлаштування в галузі та обговорили наступні питання:

  • який IT-cвіт зсередини;

  • які етапи роботи над проєктом, та в чому особливості кожного;

  • які мови програмування краще обрати у 2023 році;

  • яка середня зарплата на позиції Junior FullStack JS, та які знання потрібні, аби отримати роботу.

«‎По-перше, вивчайте англійську мову. По-друге, якщо ви починаєте працювати в одній компанії, а вам це не подобається чи зовсім не вдається, не бійтеся спробувати себе в іншій. По-третє, будьте готові, що дуже багато часу треба витрачати на навчання. І тут дуже важливо мати в оточенні людей, які будуть вас підтримувати. Не забувайте, в ІТ-сфері найголовніше – завжди розвиватися й постійний рух вперед за інноваціями» - зазначили спікери.

На сьогодні в Україні маємо величезну кількість маленьких та великих IT- компаній, які потребують молодих кадрів, проте випускники мають чітко розуміти якими професійними якостями та знаннями  володіють. Ми не говоримо про те, що навчання під час  професійної діяльності неможливе, адже наша сфера працює над постійним  оновленням знань, проте існує певний набір інструментів, якими послуговуються всі професіонали. ІТ-ринок Східної Європи залишається ключовим постачальником ІТ-фахівців для всього світу», – звернули увагу спікери. За їх словами, студентам і випускникам IT-спеціальностей не варто боятися труднощів, перешкод, з якими доводилося у свій час стикатися практично кожному.

Студенти виявили високу активність під час спілкування, а зручний формат проведення заходу дозволив отримати вичерпні відповіді та корисні поради.

Учасники отримали презентаційні матеріали та контакти для професійного вдосконалення.

Слободяник О.О., Боровик Ю.А., викладачі-методисти