Цитата

Світ ловив мене, та не спіймав

Григорій Сковорода

Засідання педагогічної ради коледжу 22.11.2022

Засідання педагогічної ради коледжу
Опубліковано: 18:07 23.11.2022

22 листопада 2022  року відбулась чергове засідання педагогічної ради коледжу в змішаному форматі. Головною темою наради було актуальне питання «Сучасні підходи до організації освітнього процесу викладачами закладу фахової передвищої освіти в контексті реформування освітньої галузі».

Присутні заслухали Боровик Ю.А., спеціаліста вищої категорії, викладача-методиста, яка в своїй доповіді зосередила увагу  на потребі суттєвої модернізації підходів до викладання та навчання, до здійснення освітньої діяльності у закладах освіти, як того вимагає сучасний рівень розвитку онлайн-технологій та потреба адаптування людини до життя в умовах Індустрії 4.0.

Надалі, Ялова О.О., спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, доповіла про важливість урахування багатьох факторів при розробці Освітньо-професійної програми, як складової реалізації компетентнісного підходу до проєктування фахової передвищої освіти.

Присутні заслухали доповідь Дейдей В.С., викладача спецдисциплін,  яка означила важливі вимоги для забезпечення можливості вибору здобувачу освіти  освітніх компонентів (дисциплін) для формування індивідуальної освітньої траєкторії, яка реалізована в нашому закладі у виді формування блоків дисциплін.

Слободяник О.О., спеціаліст  вищої категорії, викладач-методист, зосередила увагу присутніх на тому, що згідно мети реформи освіти і науки (конкурентоспроможна система професійної освіти, яка задовольняє потреби ринку праці та особистості у професійній реалізації) і концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти відбулися зміни в графіку освітнього процесу для здобувачів освіти 2022 року вступу.

Лемешко О.А., спеціаліст вищої категорії, викладач-методист, доповіла про шлях від інноваційного змісту освіти  через педагогічну майстерність викладача до формування компетентності особистості здобувача освіти.

Зиль О.М., викладач, спеціаліст вищої категорії, наголосила на важливості інноваційного оновлення змісту навчальної дисципліни, як  основи розвитку закладу освіти.

Педагогічні працівники зосередились на  важливості вдосконалення і загалом розвитку методичної компетентності викладача, яка є складним і багатокомпонентним процесом, який триває по суті упродовж всього часу професійної діяльності.

Після обговорення питань порядку денного  були прийняті відповідні рішення та дано протокольні доручення.

Вергун І.Б., методист