Цитата

Навчання ніколи не вичерпує розум.

Леонардо да Вінчі

Засідання Ради директорів фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 08:06 18.03.2021

17 березня 2021 року в on-line режимі відбулося засідання Ради директорів фахових коледжів Запорізької області.

Для участі в засіданні були запрошені Шиханов Руслан Борисович, заступник голови обласної державної адміністрації, Сороченко Олена Вікторівна, виконувач обовʼязків директора Департаменту освіти і науки Запорізької державної адміністрації, Скляренко Анастасія Вікторівна, головний спеціаліст відділу позашкільної, спеціальної та вищої освіти.

Перед початком роботи конференції з привітальним словом та зазначенням важливості заходу до учасників, директорів 28 закладів фахової передвищої освіти Запорізької освіти, звернувся Шиханов Руслан Борисович, заступник голови обласної державної адміністрації.

Забезпечення якісної підготовки фахівців для сучасного ринку праці є однією з ключових проблем розвитку освіти. Важливу ланку в освітній системі займає фахова передвища освіта, яка готує спеціалістів нового рівня, нових можливостей, здатних до ефективної трудової діяльності. Її мета – дати випускникам ключові професійні знання та навички, зробити їх ефективними та конкурентноздатними, - відзначив Руслан Шиханов.

Про порядок денний засідання, який охоплював найактуальніші питання сьогодення доповіла  Баршай Ольга Костянтинівна, голова  Ради директорів, директор ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка».

По першому питанню виступила Баршай Ольга Костянтинівна, голова Ради директорів фахових коледжів Запорізької області, яка доповіла про особливості вступної кампанії 2021 року до закладів фахової передвищої освіти та зазначила, що порівняно з попередніми роками нові Умови прийому до закладів фахової передвищої освіти містять норми, що мають зробити вступ більш прозорим та комфортним, також акцентувала  увагу на таких новаціях, як можливості спочатку скласти іспити, творчі конкурси, а вже потім подати документи до обраного закладу, також збільшено терміни вступних іспитів (з 14 липня по 24 липня), що дозволить дотримуватись всіх протиепідемічних вимог.

Про важливість профорієнтаційної роботи, яка є пріоритетним напрямком роботи навчальних закладів, та з сучасними засобами її проведення в коледжі, присутніх ознайомила Грибанова Ольга Євгенівна, директор ВСП «Економіко-правничий фаховий коледж ЗНУ».

Також своїм досвідом проведення дня відкритих дверей «Profi Forum 2021» поділилась Баршай Ольга Костянтинівна, голова  Ради директорів, директор ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка», на якому були проведені майстер-класи в сучасних лабораторіях коледжу з залученням присутніх.

По другому питанню присутні на засіданні заслухали доповідь Винокурової Ірини Володимирівни, заступника директора з навчально-виробничої роботи ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка», яка поділилась з присутніми напрацьованим позитивним досвідом практичної підготовки фахівців та підкреслила, що саме впровадження розширення співпраці з компаніями, підприємствами в контексті спільних проектних робіт до запуску реального дуального навчання, є одним з пріоритетів розвитку навчальних закладів на найближчу перспективу.

Своїм досвідом співробітництва з підприємствами, компаніями, завдяки яким зростає ефективність взаємодії коледжу і роботодавця в інтересах підвищення якості підготовки професійних кадрів, поділилась Тютюнник  Лариса Миколаївна, директор ВСП «Запорізький металургійний фаховий коледж ЗНУ».

Далі присутнім членам Ради директорів фахових коледжів Запорізької області голова  Ради директорів Баршай Ольга Костянтинівна запропонувала затвердити, з урахуванням наданих пропозицій, тимчасове Положення про Раду директорів фахових коледжів Запорізької області, її структуру та організацію роботи з використанням тимчасового Положення у подальшій роботі Ради директорів фахових коледжів Запорізької області.

На завершення голова  Ради директорів Баршай Ольга Костянтинівна нагадала присутнім про важливість ділитись своїми наробками, методичними матеріалами, тенденціями в реалізації  управлінських рішень для підвищення якості освітньої діяльності та вдосконалення педагогічної майстерності педагогічних працівників закладу освіти.

Хочеться наголосити на тому, що Рада директорів фахових коледжів  Запорізької області робить великий внесок в освіту нашого регіону, адже необхідність зустрічатись та колегіально вирішувати низку проблем, приймати важливі рішення є більш значимим, аніж кожна думка окремо.

Вергун І.Б., методист