Цитата

Хай живе неоднаковість, слава відмінностям!

Павло Загребельний

Засідання Ради директорів фахових коледжів Запорізької області

Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ "ЗП"
Опубліковано: 13:50 27.09.2021

27 вересня 2021р в режимі «он-лайн» відео-конференції в додатку Google Meet відбулось засідання Ради директорів фахових коледжів Запорізької області.

У засіданні взяли участь представники 27 фахових коледжів.

Про порядок денний засідання доповіла  Баршай О.К., голова  Ради директорів, директор ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка». До обговорення були запропоновані актуальні поточні питання, які стосуються як керівників, так і всіх педагогічних працівників закладів освіти.

По першому питанню виступила Баршай О.К., голова Ради директорів фахових коледжів, директор ВСП «Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ «Запорізька політехніка». Доповідач наголосила про необхідність участі в обговорення проєкту Положення про атестацію педагогічних працівників, який Міністерство освіти і науки України запропонувало  для громадського  обговорення на сайті  https://mon.gov.ua 06 вересня 2021 року.

Баршай О.К зосередила увагу присутніх на тому, що у наданому МОНУ проєкті Положення про атестацію педагогічних працівників передбачено механізм проведення атестації с запропонуванням низки змін щодо оцінки професійної кваліфікації педагогів.

Зі своїми  пропозиціями до Проєкту Положення про атестацію педагогічних працівників на засіданні виступили директор ВСП «Економіко-правничий фаховий коледж ЗНУ»  Грибанова О.Є., заступник директора з навчальної роботи ВСП «Оріхівський фаховий коледж ТДАТУ ім. Дмитра Моторного» Галчанський М.В.

Раніше надіслані  пропозиції до Проєкту Положення про атестацію педагогічних працівників від керівників фахових коледжів були опрацьовані, Голова Ради ознайомила присутніх з пропозиціями та проблемними питаннями, які потребують розʼяснення. Надалі, інформацію буде надіслано на на електронну пошту, зазначену сайті МОНУ.

По другому питанню голова Ради директорів, директор ВСП «Запорізький фаховий коледж комп’ютерних технологій НУ «Запорізька політехніка»

Баршай О.К., доповіла, що згідно закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» необхідно дотримування таких вимог:

-  мова освітнього процесу — державна;

-  усі працівники повинні володіти державною мовою;

-  державна мова — робоча мова спілкування у закладі освіти.

Доповідач зосередила увагу на  Розділі III «Обов’язок володіти державною мовою» статті 9, в якій зазначено перелік осіб, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків та статті 10 «Вимоги щодо рівня володіння державною мовою», згідно якій перелік вказаних осіб можна розділити на дві категорії – ті, яким для підтвердження володіння державною мовою достатньо, наприклад, шкільного атестату, який засвідчує вивчення особою у школі української мови і ті, які мають отримати відповідний державний сертифікат від Національної комісії зі стандартів державної мови.

Проєкт рішень засідання Ради директорів був прийнятий одноголосно. Засідання пройшло в діловій та конструктивній обстановці.

Вергун І.Б., методист