Цитата

Просто тому, що щось не працює не так, як ви планували, не означає, що воно марно

Томас Едісон

Онлайн-лекція Johan Norberg «New & improved: How innovations happen»

Опубліковано: 11:02 17.12.2022

Українська система освіти зазнала значних руйнувань від російського вторгнення. Проте українські освітяни мають продовжувати свою справу, адже підтримка освіти світового рівня грає ключову роль у відбудові України, розвитку людського капіталу та стимулюванні економіки. 

Для студентів та викладачів українських закладів вищої освіти стартував проєкт Ukraine Global Faculty. В його межах закордонні професори з провідних університетів, топ-експерти та підприємці читають онлайн-лекції для української аудиторії. Спікерами виступають світові експерти, які підтримують Україну та українців. Проєкт реалізується благодійним фондом K.Fund за підтримки Міністерства освіти і науки України.  

16 грудня 2022 року ранок п'ятниці очікувався іншим. Але, поки ворог в черговий раз атакував Україну, - кожен з нас продовжував працювати на Перемогу! Українців не зламати! І не налякати ворожими обстрілами. 

Цього дня зацікавлені викладачі ВСП ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» не зважаючи на перебої зі зв’язком і світлом долучилися в рамках Ukraine Global Faculty до онлайн-лекції письменника, викладача і режисера, старшого наукового співробітника Інституту Катона (Вашингтон) та Європейського центру міжнародної політичної економії (Брюссель) Йохана Норберга «New & improved: How innovations happen».  

На лекції слухачі дізналися, чому інновації є ключем до зростання та процвітання. Розглядаючи різні приклади інновацій з історії - від велосипеда до напівпровідника - лектор пояснив, чому для інновацій потрібні свобода, креативність, співпраця. А також розказав, чому ми часто скептично ставимося до всього нового.  

Сподіваємося, Ukraine Global Faculty допоможе всім охочим здобути безцінний досвід європейського освітнього простору. Це чудова нагода здобути нові компетентності та отримати якісні знання з широкого набору тем: від інформаційних технологій та інженерії до економіки та підприємництва. 

Розширюйте свій професійний нетворк та розвивайтесь разом з Ukraine Global Faculty! 

Головний сайт проєкту ugf.academy (https://ugfacademy.mylearnworlds.com/

Слободяник О.О., Боровик Ю.А., викладачі-методисти