Цитата

За допомогою С ви легко можете вистрілити собі в ногу. За допомогою С++ це зробити складніше, але якщо це відбудеться, то вам відірве повністю всю ногу.

Bjarne Stroustrup

ПРЕВЕНЦІЯ СУЇЦИДУ. ГЕЙТКІПІНГ

Опубліковано: 07:57 30.10.2023

Викладачі коледжу Вікторія ДЕЙДЕЙ та Юлія БОРОВИК відвідали тренінг для здобувачів освіти, викладачів закладів вищої та професійної (професійно-технічної) освіти та наставників у підприємствах на тему «Превенція суїциду. Гейткіпінг».

Чи ви знаєте, що означає слово «гейткіпер»? Це людина, яка зберігає життя іншої людини, не дає скоїти самогубство, надає підтримку та опору. Це людина, яка має певні навички допомоги, не маючи психологічну освіту.

На тренінгу з гейткіпінгу  учасники ознайомилися з основними міфами та фактами про суїцид, набули навичок розпізнавання людини у суїцидальній кризі, навчилися визначати захисні фактори, які допомагають особі зберегти життя.

За допомогою практичних технік та вправ учасники опанували алгоритм розмови, встановлення контакту та підтримки людини, яка має ознаки суїцидальної поведінки.

 

Тренінг став корисним інструментом у набутті досвіду викладачів коледжу, як для людей, які піклуються та турбуються не лише про здобувачів освіти, а і про себе та близьких.

 

Проведення тренінгу стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

 

Учасники тренінгу отримали сертифікати про участь.

Вікторія ДЕЙДЕЙ, Юлія БОРОВИК, викладачі