Цитата

Якщо ви знаєте життя, дайте мені свою адресу.

Ж. Ренар

У коледжі відбулося обговорення інституційного аудиту якості освіти фахових закладів передвищої освіти

Опубліковано: 13:30 14.03.2023

За ініціативи Управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області, сьогодні, 14 березня 2023 року, в нашому коледжі було проведено комунікативний захід на тему: «Інституційний аудит та самооцінювання освітньої діяльності – ефективні процедури системи забезпечення якості освіти у закладах фахової передвищої освіти» в очно-дистанційному форматі.

У дискусії взяли участь начальник управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області Тетяна Озерова, виконувачка обов’язків директора ВСП ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» Ольга Баршай та директори закладів фахової передвищої освіти Запорізької області.

Головною темою обговорення став Порядок проведення інституційного аудиту закладів фахової передвищої освіти, затверджений наказом Міністерства освіти і науки України №1152 від 21 грудня 2022 року. Начальник управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області Тетяна Озерова провела презентацію, у ході якої детально роз’яснила процедуру здійснення інституційного аудиту закладів ФПО, а саме: організацію та проведення інституційного аудиту, види процедур у ході цього проведення, права та обов’язки учасників аудиту та, власне, оформлення результатів його проведення. 

Особливу увагу керівників закладів ФПО привернуло питання рівня оцінювання закладів освіти за результатами інституційного аудиту. Учасники мали змогу поставити питання щодо особливостей проведення аудиту під час дії правового режиму воєнного стану. До участі у дискусії долучилися керівники 31 закладу фахової передвищої освіти Запорізької області.

Висловлюємо щиру вдячність начальнику Управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області Тетяні Озеровій за плідну роботу та професійну дискусію.

Кеда В.С., завідувач відділення