Цитата

Для всіх оточуючих ми створюємо тільки правила, але для себе - одні лише винятки

Ш. Лемеля

Вінниця привітно зустрічає студентів ЗКР ЗНТУ

Вінниця привітно зустрічає наших студентів
Опубліковано: 13:57 02.11.2017

В середині жовтня студенти коледжу відвідали чарівне місто Вінниця. Метою нашої поїздки було відвідування фонтану «Рошен», але за дводенну подорож містом ми встигли роздивитися й культурні багатства Поділля.

Дуже цікавим виявилося відвідування Вінницького краєзнавчого музею, де знаходиться єдиний в Україні повний скелет мамонта, представник флори та фауни краю, куточок народного мистецтва:

В одному залі можна спробувати як писали учні пером в минулому столітті , тут ми залишили по собі слід)))

Наступним цікавим місцем у Вінниці є садиба відомого хірурга Пирогова. Екскурсовод розказала історію життя визначного лікаря та його величезний вклад у розвиток світової медицини. В багатьох країнах світу іменем Пирогова Миколи Івановича названо лікарні, вулиці та університети. На подвір’ї садиби знаходиться і музей-аптека:

Хоча й дивно порівнювати Москву із Вінницею, але в них є дещо спільне – Мавзолей. Саме забальзамоване тіло геніального хірурга й спочиває в окремій усипальниці уже 136 років. Фото мавзолею:

Народилося у Вінниці чимало визначних людей. Ми завітали до музею М.М. Коцюбинського – новатора літератури.

За словами дослідників життя Коцюбинського, саме під цією липою писалися його перші твори:

Архітектура міста дуже приваблива, особливо якщо порівнювати із пострадянськими будинками Східної України.

І звичайно найбільш незабутній символ міста – плавучий фонтан Roshen, що збудований в руслі річки Південний Буг поблизу острова Кемпа,вже  встиг увійти в десятку найкрасивіших фонтанів світу. З 2011 року це диво на воді радує гостей міста. Наша група саме встигла на закриття фонтану:

Подорож вийшла веселою, цікавою та пізнавальною. Будемо старатися такі мандрівки зробити традиційними для студентів коледжу!!!!!

класний керівник групи ОТ 16-1 О.А.Яркова