Цитата

Будь собою, інші ролі зайняті.

Оскар Уайльд

НАВЧАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ: ТОВ "ВИДАВНИЧИЙ БУДИНОК "КЕРАМІСТ»

Опубліковано: 05:56 05.10.2015

Найважливішим для формування компетенцій майбутніх спеціалістів є цикл дисциплін професійно-практичної підготовки. Серед них – дисципліна, що одночасно сприяє  як формуванню універсального фахівця, так і визначенню його майбутньої спеціалізації: «Технічні засоби робототехнічних систем». Секрети  автоматизації виробництва студенти опановують безпосередньо на практичних заняттях, що проходять на підприємствах м.Запоріжжя.

«КЕРАМІСТ»

 30 вересня 2015 року в групі КС12-1  навчальне заняття пройшло на базі ТОВ «Видавничий  будинок «Кераміст». Основною метою заходу  є ознайомлення студентів із особливостями редакційно-видавничої діяльності, виробничим процесом створення поліграфічної продукції, структурою видавництва, його підрозділами, функціональними обов’язками працівників, а також закріплення набутих під час навчання теоретичних і практичних навичок.

«КЕРАМІСТ»

Чому саме цю типографію обрали? Цікаво побачити найкраще видавництво південно-східного регіону, яке оснащено високотехнологічним обладнанням та входить у «Топ-100 найприбутковіших підприємств України». Навчальну екскурсію провели ведучі спеціалісти типографії.

«КЕРАМІСТ»

На початку екскурсії студентів ознайомили з раритетним обладнанням, яке звичайно вже не використовується у сучасному виробництві ‑ типографічним верстатом початку XX сторіччя. 

«КЕРАМІСТ»

Далі студенти відвідали виробничі відділи, в яких ознайомилися зі спеціальним технічним обладнанням, що дає змогу виробляти якісну продукцію.

Наприклад, відділ додрукарської підготовки оснащений сучасним обладнанням професійного класу та програмним забезпеченням, необхідним для якісного виконання будь-якого виду робіт. 

«КЕРАМІСТ»

Виготовлення друкованих форм методом прямого експонування здійснюється  на установках СТР-технологій (Computer to Plate). 

«КЕРАМІСТ»

«КЕРАМІСТ»

Листовий друк  проводиться на офсетній аркушевій друкарській машині "Lithrone S29" японського виробника Комогі Corporation. Найбільш затребувана 4х-фарбова офсетна друкарська машина середнього формату - "Heidelberg Speedmaster SM 74-4 H". 

«КЕРАМІСТ»

Напівавтоматична система зміни форм Full-APC не вимагає загину задньої кромки форми та збільшує точність приводки. Точне відтворення дрібних деталей, хорошу передачу півтонів, чудову чіткість і яскравість зображення поліграфічної продукції здійснює "PDC-Lite".

«КЕРАМІСТ»

Лінії для виробництва газетної продукції складаються з рулонних офсетних друкарських машин лінійного типу SOLNA G.

«КЕРАМІСТ»

«КЕРАМІСТ»

Студенти охоче знайомилися з представленим обладнанням, брали активну участь в обговоренні, задавали питання, що стосувалися організації виробничого процесу та можливості працевлаштування на підприємстві в перспективі.

«КЕРАМІСТ»

Ознайомлення з підрозділами підприємства проходило цікаво і було насичене інформацією. Інженери розповідали про роботу нових пристроїв, демонструючи студентам роботу обладнання, намагаючись зацікавити молодь та розкрити значення обраної ними спеціальності для роботи підприємства.

КЕРАМІСТ

КЕРАМІСТ

Післядрукована обробка — найважливіший і завершальний етап поліграфії. Запечатані листи розрізають на окремі листи за допомогою різальних машин "Polar", "Wohlenberg". 

«КЕРАМІСТ»

На виробництві студенти були приємно вражені високим рівнем корпоративної культури, яка знайшла відображення у червоно-білих гаслах, що закликали колектив ефективно працювати, підвищувати рівень виробництва продукції та отримувати гідну заробітну плату за свою діяльність.

«КЕРАМІСТ»

При спілкуванні робітники зазначили, що пріоритетні завдання роботи підприємства на сьогодні – це постійне збільшення об’ємів  виробництва, покращення умов праці, забезпечення соціальних гарантій для працюючих, дотримання політики рівних можливостей та діючого гендерного плану, впровадження сучасних технологій виробництва. 

«КЕРАМІСТ»

Одним з головних напрямків роботи підприємства – підвищення кваліфікаційного рівня працівників.

«КЕРАМІСТ»

У цілому студенти отримали загальне уявлення про структуру поліграфічного виробництва, ознайомилися з усіма етапами друкування поліграфічної продукції, отримали безцінний досвід та унікальну можливість опанувати майбутню професію.Фахівці підприємства продемонстрували всю значущість обраної професії в сучасному житті і потребу у висококваліфікованих кадрах. 

«КЕРАМІСТ»

Залишали студенти підприємство сповненими нових знань, навиків і звичайно ж позитивних емоцій. 

«КЕРАМІСТ»

Викладач – методист Боровик Ю.А.

Фотозйомка: студент групи КС12-1 Закатянський М

Життя коледжу