Цитата

«Знати» і «захищати» завжди йдуть поруч. Знати понад тисячолітню історію нашої державності й захищати, коли хтось каже, ніби України не існувало. Знати нашу географію – нашу прекрасну землю, наше чудове море – і захищати не просто територію, а неймовірні місця, у яких у різні часи творилася наша ідентичність. Знати нашу культуру, чути українське слово, бо в нашій культурі, у нашій літературі, у нашій поезії – відповідь (...). Відповідь – чому ми переможемо.

Зеленський В.О.

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Опубліковано: 06:36 12.10.2015

Важливим напрямком профорієнтаційної діяльності  випускаючої циклової комісії за спеціальностями КС, ПМ та КСМ є участь її викладачів і студентів в обласних заходах. Під час таких зустрічей старшокласники можуть більше дізнатися про умови вступу і навчання до ЗКР ЗНТУ, отримати необхідні для них консультації, з’ясувати, які кар’єрні перспективи очікують на випускників різних спеціальностей нашого коледжу.

Так, 10 жовтня 2015 року,студенти групи КС12-1 Максимова К., Худєнкова Д., Гіренко Т., Гаркуша В., Балюшко О., Кравець І, Закатянський М. та викладач Хабренко Д. на запрошення Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Запорізькій області відвідали Запорізький обласний турнір юних правознавців, який проходив у Запорізькому національному університеті.

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

 До Організаційного комітету турніру увійшли представники Координаційної ради молодих юристів при Головному управлінні юстиції у Запорізькій області; Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради; Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Головного управління юстиції у Запорізькій області та Запорізького міського управління юстиції; вищих та загальноосвітніх навчальних закладів; експерт-консультант (доктор юридичних наук).

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

В турнірі взяли  участь учні старших класів загальноосвітніх, спеціалізованих, професійно-технічних  навчальних закладів та студенти коледжів.

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Під час регістрації команд студенти нашого коледжу активно спілкувалися зі школярами й звернули їх увагу на те, що зараз для майбутніх абітурієнтів настала важлива й відповідальна пора. Вони мають визначитися із навчальним закладом, де продовжать здобувати освіту після завершення школи.  До того ж, саме зараз дехто з майбутніх вступників остаточно вирішує, якому саме майбутньому фаху варто надати перевагу. Оскільки це – важливий вибір, який чекає на кожного, старшокласники потребують допомоги. Тож студенти запросили всіх охочих завітати до Запорізького коледжу радіоелектроніки, аби отримати там допомогу у виборі спеціальності.

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Запрошення неабияк зацікавило учнів. Вони поставили чимало запитань щодо особливостей вступу до ЗКР ЗНТУ. Особливо зацікавлення серед майбутніх абітурієнтів викликали питання, пов’язані з успішною підготовкою до складання вступних іспитів. Так, вони дізналися, що підготовчі курси ЗКР ЗНТУ– це унікальна можливість підготуватися до вступу у нашому навчальному закладі та, разом з цим, вирішити питання професійного спрямування. 

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Змагання проходили в атмосфері інтелектуальної напруги, творчого настрою та святкових емоцій. Загальний настрій всіх учасників показав, що молодь прагне правових знань, можливості набуття досвіду для їхньої реалізації та стає безперечним мотивом формування громадянської компетентності.

Оцінювало турнір компетентне журі, до  складу якого були запрошені представники Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради; Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти; Головного управління юстиції у Запорізькій області та Запорізького міського управління юстиції; викладачі вищих та загальноосвітніх навчальних закладів; представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій.

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Від ЗКР ЗНТУ було делеговано чесного та відповідального студента Кравця Ігоря до складу лічильної комісії, яка під час турніру підраховувала бали команд.

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Провести фотозйомку організатори турніру запросили студента ЗКР ЗНТУ Закатянського Михайла, який неоднарозово робив фотозвіти обласних заходів з властивим йому захопленням і особливим творчим баченням.

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Пі час заходу викладач коледжу Хабренко Д. обговорив з організаторами турніру:заступником декана з виховної роботи юридичного факультету Запорізького національного університету, кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри кримінального права та криміналістики Сабадаш В. П. та співробітником Регіонального інформаційно-аналітичного центру "Освіта та громадянське суспільство" Богомоловою Н.М. можливість проведення спільних проектів з Запорізьким коледжем радіоелектроніки.

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Студенти коледжу радіоелектроніки по закінченню турніру відзначили  свої позиції  до того, що знання прав закріплює повагу до людини, забезпечує розвиток особистості, відчуття людської гідності, гарантує взаємоповагу, взаєморозуміння, терпимість, рівність, дружбу між націями, расовими, національними, етнічними, релігійними та мовними  групами, що знання своїх прав необхідні перш за все для того, щоб зрозуміти, коли їх порушують, щоб вміти захистити себе та інших, для вирішення конфліктів, для побудови та підтримки миру, для розвитку соціальної справедливості. 

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ТУРНІР ЮНИХ ПРАВОЗНАВЦІВ

Безумовно, під час заходу для студентів нашого коледжу цінним було як проведена профорієнтаційна робота, так і «живе» спілкування з відомими запорізькими юристами, знаними викладачами юридичних факультетів ВНЗ, талановитими вчителями й обдарованими учнями, що збагачує практичним досвідом та окреслює основні тенденції розвитку правової освіти.

 

 

Класний керівник групи  КС12-1 Боровик Ю.А.

Фотозйомка: студент групи КС12-1 Закатянський М.

 

Життя коледжу