Цитата

Світ ловив мене, та не спіймав

Григорій Сковорода

Наші викладачі переймають досвід у впровадженні системи сертифікації ІТ-дисциплін від Kharkiv IT Cluster

Опубліковано: 09:19 22.09.2023

Для прогресу та розвитку важливо обмінюватися досвідом з іншими навчальними закладами, щоб можна було взяти цікаві ідеї і розвинути та запровадити їх у себе.

З такою метою 21 вересня 2023 року викладачі ВСП «ЗФККТ НУ «Запорізька політехніка» Дейдей Вікторія, Слободяник Олена, Ялова Олена, Боровик Юлія, Шевченко Олена, які є членами груп забезпечення освітньо-професійних програм, взяли участь у презентації результатів пілоту проєкту Kharkiv IT Cluster: «Система сертифікації ІТ-дисциплін».

Проєкт «Система сертифікації ІТ-дисциплін» -інноваційний проєкт, спрямований на забезпечення якості й актуальності навчання в галузі інформаційних технологій. Цей проєкт націлений на вдосконалення змісту навчальних програм, адаптацію їх до сучасних вимог ринку праці й забезпечення підготовки здобувачів освіти з урахуванням найновіших технологічних та індустріальних тенденцій.

Пілотний проєкт «Система сертифікації ІТ-дисциплін» було запущено у 2021 році Харківським ІТ Кластером ґрунтуючись на більш ніж 5-ти річному досвіді реалізації проєктів експертами Харківського ІТ Кластера з оновлення понад 100 освітніх програм в провідних університетах Харкова та України. До його розробки долучилися понад 25 ІТ-компаній-роботодавців, експерти 6-ти університетів м. Харкова та представники Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Унікальність проєкту полягає в перегляді, актуалізації та контролі практичного впровадження оновлених ІТ-дисциплін експертами від ІТ-компаній. 

Неформальне спілкування учасників дало змогу обговорити ключові проблеми та виклики, які ускладнюють втілення  такого проєкту, а також можливі шляхи подолання цих перешкод. 

Ми отримали цікаву інформацію, побачили нові, цікаві та ефективні підходи до впровадження сучасних освітньо-професійних програм. Перейняли цінний досвід щодо організації співпраці зі стейкхолдерами.  Будемо допрацьовувати наші ОПП та застосовувати нові методи у навчальному процесі і надалі.

Боровик Ю.А., Слободяник О.О., викладачі