Цитата

Є лише один спосіб зробити велику роботу – полюбити її

Стів Джобс

ВИКЛАДАЧІ КОЛЕДЖУ ВІДВІДАЛИ ВЕБІНАР «ЕФЕКТИВНА КОМУНІКАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ КОНФЛІКТАМИ»

Опубліковано: 09:28 09.10.2023

3 жовтня викладачі Юлія БОРОВИК та Вікторія ДЕЙДЕЙ долучилися до вебінару «ЕФЕКТИВНА КОМУНІКАЦІЯ ТА УПРАВЛІННЯ КОНФЛІКТАМИ» в рамках проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Кожен день ми зустрічаємося з необхідністю спілкуватися щодо безлічі робочих, побутових чи особистих питань. Так само періодично кожен потрапляє в ситуації, коли нас не розуміють, або ми не розуміємо когось, не виправдовуються очікування, ігноруються особисті кордони і нарешті виникає конфлікт.

 

Цей вебінар присвячений тому, щоб нагадати, що треба враховувати під час комунікації з іншими людьми, для того, щоб вас краще розуміли. Як впливає стрес, повʾязаний з війною, на комунікацію та що треба памʾятати, щоб не створювати зайвих конфліктів.

 

Також, обговорювалося, що робити, якщо конфлікт от-от виникне, або вже виник, і які варіанти дій існують. 

 

Вебінар розкрив теоретичні основи та надав практичні рекомендації щодо того, як задавати питання, щоб порозумітися із співрозмовником, як донести свою точку зору, або прохання, нарешті – як відмовити, щоб це не звучало надто категорично. 

 

Окремо було обговорено прийоми, які використовують у своїй практиці професійні медіатори-посередники. 

 

Викладачі коледжу поповнили свій арсенал комунікативних технік,  а також згадали те, чим користувалися раніше для побудови ефективної комунікації та вирішення конфліктів.

 

Дякуємо проєкту USAID «Економічна підтримка України» за можливість підвищити свої навички з ефективна комунікація та управління конфліктами.

Вікторія ДЕЙДЕЙ, Юлія БОРОВИК, викладачі